20 Decembrie 2019

   Vestea Nașterii Domnului ne aduc azi colindători la Târgul de Crăciun, după următorul program: 16:30 - 17:00 Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”, 17:00 - 17:40 Palatul copiilor Zalău, 17:40 - 18:10 Clubul copiilor Șimleu Silvaniei, 18:10 - 18:40 Liceul Reformat Wesselényi, 18:40 - 19:40 Grupul Eldad. Vă așteptăm să colindăm împreună!

 

17 Decembrie 2019

Proiect eTwinning: UN PAYS DES RÊVES

Un grup de 18 elevi din şcoala noastră, cu vârste între 11 şi 14 ani  (13 elevi din clasa a VI-a şi 5 elevi din clasa a VII-a) sunt participanţi în cadrul proiectului etwinning Un pays de rêves, alături de alţi 40 de elevi din Belgia şi Cehia. Programul eTwinning oferă personalului didactic din ţările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii.

eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educaţie, Formare, Tineret şi Sport. Proiectul este coordonat de profesori de limba franceză şi anume : Zuzana Kurdiovska (Cehia), Pop Monica Mihaiela – Liceul Ortodox ˮSf. Nicolaeˮ Zalău, Linda Ruzickova – Gymnasium Tisnov, Cehia şi Eva-Marijn Raemdonck – Sinkt-Katelijne-Waver, Belgia. Se desfăşoară pe parcursul anului şcolar 2019-2020  în mediul online.

Scopul acestui proiect este de a crea împreună o ţară a visurilor. Elevii vor face schimb de informaţii şi vor cădea de acord asupra caracteristicilor ţării:  peisaje, climat, sistemul politic, populaţia, obiceiuri, viaţa în familie, hrană, viaţa culturală şi socială etc. Proiectul leagă în mod natural limba franceză cu alte discipline: literatură, geografie, educaţie artistică, educaţie civică.

Elevii implicaţi în proiect vor exploata competenţe de comunicare orală şi scrisă în limba franceză iar prin  intermediul competenţei  digitale şi a competenţei de sensibilizare şi exprimare culturală, vor putea împărtăşi impresii, vor face apel la creativitate pentru a putea dezvolta cele 9 teme ale proiectului şi vor putea totodată  organiza întâlniri virtuale în spaţiul dedicat acestuia: https://twinspace.etwinning.net.

Până în momentul de faţă, în cadrul proiectului s-au desfăşurat deja 4 teme: prezentarea membrilor proiectului, caracteristici despre ţară, scrierea de cărţi poştale ( pe care le-am găsit destul de greu) şi detalii fizice despre  locuitorii ţării. În urma votului, cea mai bună propunere despre ţară şi  locuitori a fost cea prezentată de şcoala noastră şi votată într-un procent de 60 % de către membrii proiectului Un pays de rêves( O ţară a visurilor).

Cu ocazia Crăciunului, s-au trimis şi am primit cadouri cu specific tradiţional şi dulciuri. Noi am ales ciocolata cu rom şi ciocolata de casăJSperăm că i-am impresionat cât de cât cu dulciurile româneşti!

Următoarea temă discutată s-a desfăşurat prin intermediul unei prezentări video în care elevii noştri şi grupul de elevi din Cehia şi-au adresat întrebări referitoare la locuitorii ţării Aquateea. Pe baza întrebărilor s-a conturat portretul final al unui locuitor din Aquateea. Să nu uităm, toată această poveste şi/sau comunicare online în limba franceză, se datorează creativităţii copiilor noştri!

 Bravo et bon courage!:)

 

17 Decembrie 2019

LA COLINDAT

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și ce este mai frumos in această perioadă decât să auzi copii colindand !!
 Mulțumim gazdelor noastre pentru frumoasa primire și minunatele activități!

17 Decembrie 2019

„De sărbători sa fim mai buni”

    In urma proiectului ,,De sărbători sa fim mai buni ” elevii clasei a III-a au sărbătorit alături de niște copilași minunați de la Mănăstirea Bic colindand și împărțind cadouri . Mulțumim din suflet celor care au donat pentru ei cumpărînd icoane pictate de elevii noștri!

12 Decembrie 2019

Concursul de matematică LuminaMath

Felicitări copii! Elevii premiați la concursul de matematică LuminaMath : Ciurbe Bogdan – Premiul I; Chiș Roxana- Premiul II; Dobocan Matei- Premiul III și Onofreiciuc Luca- Mențiune.

 

luminamath0001

 

luminamath0000

 

12 Decembrie 2019  

Elevii Liceului Ortodox din Zalău dăruiesc peste 200 de cărți copiilor din Sâg

    Liceul Ortodox Sf. Nicolae din Zalău se alătură proiectului inițiat de Elena Roșan, membră fondatoare a Asociației Impreună ii vom face fericiți, proiect ce vizează creșterea numărului de cărți pe rafturile bibliotecii din cadrul Școlii Profesionale Sâg. Astfel, se vor implica în a da o mână de ajutor Silvia Covaci – profesor coordonator al proiectului in unitatea de învățământ zălăuană, învățătoarele Liliana Cucevan, Diana Nechita, Maria Bulgărean, Mihaela Silaghi, Ana Lung și bibliotecara Anca Șandor, cu susținerea directorului Călin Ciurbe.

    “Lectura stimulează creativitatea, îi ajută pe cei mici să se exprime și să își dezvolte un vocabular amplu de cuvinte și expresii, ceea ce îi va duce în rândul copiilor descurcăreți și  inteligenți”, a explicat prof. Silvia Covaci gestul frumos de a ajuta copiii din Sâg să aibă mai multe cărți la dispoziție pentru lectură. Până în prezent, aproximativ 1000 de cărți au fost strânse, cu ajutorul sălăjenilor, pentru a îmbogăți rafturile bibliotecii școlare din Sâg, care răspunde nevoilor a peste 400 de copii. Elena Roșan, inițiatoarea proiectului prin Asociația Împreună îi vom face fericiți, ne-a declarat că nu se aștepta să se strângă atât de multe volume și că este recunoscătoare fiecărui sălăjean, mic sau mare, care a contribuit la a aduce zâmbete pe chipul copiilor din comuna unde locuiește. “Acum, toți colegii băiatului meu citesc zilnic”, a concluzionat Elena Roșan. Întrucât proiectul este deschis tuturor, cei care vor să se implice o pot face simplu, contactând Asociația Împreună îi vom face fericiți. 

 

9 Decembrie 2019

Zilele Școlii 2019

     În perioada 2-6 decembrie 2019, la Liceul Ortodox Sf.Nicolae din Zalău, au avut loc mai multe manifestări cultural-artistice, sportive și duhovnicești, cu prilejul „Zilelor Școlii”, activități care au loc anual în jurul datei de 6 decembrie, ziua de prăznuire a patronului spiritual al școlii – Sfântul Ierarh Nicolae.
    Cu acest prilej, liceul nostru a organizat a doua ediție a festivalului de colinde, „Colindul Sfântului Nicolae”, care a avut loc la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Zalău. La acest eveniment au participat 10 grupe de copii de la mai multe Grădinițe din Zalău, care au prezentat câte un scurt program artistic, în fața unui număr mare de spectatori.
Prăznuirea patronului școlii noastre s-a încheiat vineri 6 decembrie, când elevii și cadrele didactice au participat la Sfânta Liturghie, slujbă oficiată de către PS Petroniu, Episcopul Sălajului, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi.

 

3 Decembrie 2019

Elevii clasei a III-a au sărbătorit 1 Decembrie împreună cu preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița cu program prelungit nr. 12

   Elevii clasei a III-a au sărbătorit 1 Decembrie împreună cu preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița cu program prelungit nr. 12 . Mulțumim doamnelor educatoare ,Szerepi Alina și Rognean Maria ,pentru frumoasa primire și minunata activitate.