30 Mai 2019

Festivitatea de absolvire a elevilor clasei a XII- a a Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău

    Joi, 30 mai 2019, a avut loc Festivitatea de absolvire a elevilor clasei a XII- a a Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, o zi cu emoții și flori. Sărbătoarea absolvenților a debutat cu Serenada prin școală, când elevii au intrat să-și salute colegii din clasele mai mici pe versurile imnului „Gaudeamus”, după care s-au îndreptat către Catedrala Episcopală „Sfânta Vineri”, unde au participat la Sfânta Liturghie festivă. Un frumos sobor de preoți, format din preoții profesori ai școlii, părintele director Ciurbe Călin-Radu, pr. consilier Claudiu Nechita și reprezentantul părinților, pr. Man Sorin-Nicolae, a înălțat rugăciuni pentru elevii și pentru toți ostenitorii acestei școli teologice. Elevii, îndrumați de domnul profesor Lazăr Florin, au dat răspunsurile în cadrul slujbei, pentru ultima dată în această calitate.
   La ora 11.30 a început Festivitatea de Absolvire, moment încărcat de emoție pentru toți cei prezenți: elevi, profesori, părinți, invitați.
Mesajul Preasfințitului Părinte Petroniu, episcopul Sălajului, a fost transmis de pr. Claudiu Nechita, consilier al sectorului social, iar doamna inspector general adjunct Mioara Gudea a transmis mesajul Inspectoratului Școlar al Județului Sălaj, în calitate de reprezentanți ai celor două instituții ce poartă de grijă elevilor liceului ortodox. Părintele Man Sorin-Nicolae, ca reprezentant al părinților elevilor clasei a ținut să mulțumească profesorilor școlii și să-i felicite pe absolvenți.
    Așa cum se obișnuiește, șeful de promoție Adrian Man a susținut un frumos discurs bazat pe sentimente de gratitudine și respect față de cei care i-au îndrumat timp de patru ani, prietenie și colegialitate față de ceilalți elevi ai școlii. În timpul cuvântului, s-a făcut schimbul de simboluri ale școlii între generații, astfel elevii clasei a XI-a au primit: crucea semn al biruinței, icoana Sfântului Nicolae, patronul spiritual al școlii, și cheia, simbol al succesului, reprezentantul clasei a XI-a Costina Mihai, mulțumind la rândul lui colegilor săi mai mari și felicitându-i.
   Doamna profesoară de limba și literatura română, în calitate de diriginte, a premiat elevii merituoși ai clasei, participanți la concursuri și olimpiade școlare, oferind tuturor câte o diplomă de absolvent și câte o icoană. Dincolo de felicitările adresate elevilor, dincolo de cuvintele de mulțumire către părinți pentru încrederea pe care au avut-o față de școală, dincolo de bucuria momentului, s-a insistat asupra faptului că ceea ce au acumulat în acești patru ani trebuie să ducă mai departe, odată cu bunul nume al școlii. Urmează un examen greu de bacalaureat care le va deschide porți spre alte orizonturi, obligatoriu de tratat cu seriozitate.
 

Felicitări, dragi absolvenți! Mult succes în viață! Fiți binecuvântați!

 

23 Mai 2019

ȘTIINȚA, mereu ȘTIINȚA!

ȘTIINȚA, mereu ȘTIINȚA!
Festivalul Național al Științei, ediția a XII-a, Zalău, 18 mai 2019
Clasa a II-a, coordonator prof. înv. primar Săplăcan Andreea
Rezultatele muncii elevilor nu au întârziat să apară:
Secțiunea Postere: PREMIUL III

 

16 Mai 2019

Dezbatere proiect „Educația ne unește”