24 Aprilie 2019

Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Jandarmerie Județean Sălaj

     De Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Jandarmerie Județean Sălaj, elevii Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău au avut ocazia să vadă un exerciții demonstrativ cu tehnici de autoapărare și dresaj canin. Gazdele le-au pregătit gogoși și suc celor peste 300 de elevi, după care aceștia au vizionat un film despre ce înseamnă să fii jandarm. Mulțumim Inspectoratului de Jandarmerie Județean Sălaj!

 

20 Aprilie 2019

„Școala altfel”, 8-12 aprilie 2019

 Întâlnirea cu reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și I.S.U. a produs o reală bucurie și un vădit interes pentru elevii Liceului Ortodox„Sf. Nicolae” din Zalău. Aceasta a avut loc în contextul săptămânii „Școala altfel”, 8-12 aprilie 2019.

 

 

19 Aprilie 2019

„Pot mai mult pentru Cezara”

   În cadrul proiectului „Pot mai mult pentru Cezara”, inițiat de Episcopia Sălajului, cu binecuvântarea Presfințitului Petroniu, episcopul Sălajului, și Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, a avut loc Concertul caritabil de pricesne, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor dedicat strângerii de fonduri pentru o elevă a acestei școli.

       S-au alăturat demersului cadrelor didactice și elevilor de a o ajuta pe Cezara, fetița din clasa pregătitoare a Liceului Ortodox din localitate, greu încercată de o boală cruntă – leucemia-, artiști ai plaiurilor sălăjene: Rodica Pop-Seling, tenorul Sergiu Chirilă, surorile Chiș, Alexandra Antal, Alice Ghile, Andreea Onaci, Denisa-Minodora Rolnic.

     Corul „Predania” al liceului, condus de domnul profesor Florin Lazăr, a amintit celor prezenți de faptul că ne aflăm în Postul Paștilor, când mai mult ca oricând, trebuie să fim aproape de Dumnezeu și de semeni. Spectacolul a fost prezentat de carismatica Adina Chirilă, cea care a înduioșat prin cuvintele ei întregul auditoriu. Părintele Claudiu Nechita, consilier social al episcopiei, a îndemnat la empatie, la altruism pentru o fetiță cu chip de înger și cu suferință de mucenic.
Lângă urnele pentru donații în bani, elevii liceului au pregătit iconițe, felicitări pentru sărbătorile care se apropie.
În urma donațiilor, s-au strâns aproximativ 9000 de lei.
Facem precizarea că, din momentul în care s-a aflat diagnosticul  Cezarei, cadrele didactice și elevii Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, în parteneriat cu Episcopia Sălajului și parohiile din județ și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, s-au mobilizat în tot felul de acțiuni de strângere de fonduri, pe care le-au donat în vederea efectuării operației de transplant de măduvă într-o clinică din Italia, ce i-ar oferi șansa la viață Cezarei.

 

12 Aprilie 2019

Concert caritabil de pricesne – „Pot mai mult pentru Cezara”

Concert caritabil de pricesne – „Pot mai mult pentru Cezara”
Joi, 18 aprilie 2019, ora 18:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău
 
afiscezara0001

 

afiscezara0000

2 Aprilie 2019

„Zilelele revistei – Caiete Silvane”

Vineri, 29 martie 2019, în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelelor revistei – Caiete Silvane”, elevii Liceului Ortodox „Sf. Nicolae, s-au bucurat de prezența unor scriitori din Sălaj și Maramureș, colaboratori ai revistei.

2 Aprilie 2019

Târgul ofertei educaționale „Pași în carieră”

     Elevii Liceului Ortodox Sfântul Nicolae Zalău și-au prezentat oferta educațională prin participarea la Târgul ofertei educaționale „Pași în carieră”, organizat de CJRAE Sălaj. În primele două zile, elevii au împărțit pliante și au oferit informații legate de școala pe care o reprezintă, iar în a treia zi au participat la Marșul carierei, o modalitate originală de prezentare a unităților de învățământ. La aceste activități au participat și elevii din clasa a VII-a și din clasa a VIII-a ai Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, în vederea orientării în carieră.