28 Februarie 2019

PICS

ÎNSCRIERE ÎN CLASA PREGATITOARE – AN ȘCOLAR 2019-2020

CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020

=  1 CLASĂ/ 25 LOCURI =

Etapa I – 4-22  martie 2019 

 Etapa a II-a –  2-8 aprilie 2019

 

DE LA TRADIŢIONAL LA MODERN

              Sub deviza “Nu zidurile fac o şcoală ci spiritul ce domneşte într-însa” (Ferdinand I, Întregitorul), şcoala noastră emană căldură şi lumină sufletească spre fiecare elev ce păşeşte şi îşi desfăşoară activitatea aici. Situat  aproape în inima oraşului Zalău, Liceul Orto-dox “Sf. Nicolae” este un stâlp de temelie în educarea şi educaţia elevilor, în dezvoltarea trăsăturilor moral – civice şi spirituale.

         Şcoala noastră oferă elevilor săi o cultură de specialitate temeinică, facilitându-le accesul la informaţie, la cultura şi civilizaţia europeană, stimulându-i spre dialog şi consolidându-le formarea spirituală şi morală. Suntem deschişi spre toţi cei care doresc să înveţe, să se perfecţioneze şi să-şi descopere vocaţia de a-L sluji pe Dumnezeu, de a deveni buni creştini şi oameni frumoşi pentru această societate.

         Porţile şcolii noastre sunt deschise spre tinerii de toate vârstele care caută educaţie de calitate, cu un profund caracter moral, creştin, lărgindu-şi astfel oferta educaţională pentru a cuprinde şi elevi de ciclu primar şi mai apoi gimnazial. Fiind o şcoală relativ nouă, structurată pe trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial şi liceeal, nu suntem încă aşa de faimoşi şi celebri cum am merita în domeniul educaţiei sălăjene, dar în timp prin muncă şi efort ne vom construi un renume. Avem parte şi noi de elevi minunaţi, sârguincioşi de care suntem mândri, ca şi oricare altă şcoală sălăjană cu tradiţie în educaţie, parcurgem aceeaşi programă, participăm la concursuri şi olimpiade, desfăşurăm proiecte şi activităţi cu foarte multe instituţii, vizităm împrejurimile, facem excursii şi ştim să ne rugăm şi să ne jucăm. Eu cred că este extrem de important să ştim să mulţumim de fiecare data, pentru ceea ce avem, ceea ce am primit în dar de la Dumnezeu, de la părinţii şi dascălii nostri,  de la colegul de bancă, de la colegii mai mari care ne iubesc şi ne ajută ca pe nişte fraţi.

         Totul este în armonie! Începând de dimineaţă cu corul liceenilor care se aude în surdină şi apoi, din ce în ce mai pătrunzător de parcă ai fi la porţile Raiului; glasurile cristaline şi chipurile senine ale copiilor care vin la şcoală, zâmbetele sincere şi braţele deschise ale cadrelor didactice care-i aşteaptă cu drag. Este şcoala care sădeşte în inimile copiilor iubire şi îi învaţă să fie buni, milostivi şi de ajutor. Este şcoala în care ne bucurăm din tot sufletul unii de alţii, de tot ce ne înconjoară, ne respectăm şi ne spunem părerile, ne ascultăm şi ne înţelegem… pentru că ne pasă.

         Acesta este scopul pentru care părinţii îşi aduc copiii la noi la şcoală, pe lângă educaţia şi informaţia de care are nevoie un copil şi pe care o dobândeşte oriunde în altă şcoală, aici primeşte şi o învăţătură creştină, are parte de un mediu profund liniştit, spiritual şi religios. Avem o capelă – bisericuţă în incinta şcolii unde elevii pot să-şi petreacă clipe, minute în rugăciune sau să asiste la slujba din ziua respectivă. Acest loc sfânt este deschis tot timpul pentru toţi elevii, cadrele didactice, părinţii sau oaspeţii care ne vizitează.

         Pe lângă activităţile specifice şcolii, demersul didactic se desfăşoară normal, orele de curs fiind izvoare de informare şi informaţie pentru elevii din ce în ce mai curioşi şi mai dornici de autodepăşire, de cunoaştere, de nou. Participăm la diverse activităţi de voluntariat, de ajutorare a copiilor aflaţi în dificultate, oferindu-le din puţinul nostru mici cadouri, zâmbete şi îmbrăţişări. Iar pentru promovarea şcolii, pentru a ne cunoaşte cât mai multă lume, avem proiecte de parteneriat cu diverse instituţii şi mai ales cu Grădiniţele din oraş. Cu ocazia Zilelor şcolii, oferim spectacole de colinde “ Colindul Sfântului Nicolae”,  în diverse locaţii, biserici, săli de spectacole, grădiniţe, şcoli, tuturor celor care doresc să ne asculte şi să se bucure de magia şi bunătatea Sfântului Nicolae, ocrotitorul şi luminatorul minţilor şi sufletelor noastre.

        Încercăm să ne purtăm paşii spre mântuire, spiritualitate, moralitate în acest aşezământ de educaţie, adică Liceul Ortodox “ Sf. Nicolae ”, păstrător al tradiţiei şi al credinţei dar având şi principii educaţionale moderne.

 

27 Februarie 2019

ZIUA PORȚILOR DESCHISE 2019

ZIUA  PORȚILOR  DESCHISE

JOI, 28 FEBRUARIE 2019, SE ORGANIZEAZĂ ZIUA PORȚILOR DESCHISE ÎN UNITATEA NOASTRĂ  ÎNTRE:

ORELE  08:00 – 16:00

UNDE PĂRINȚII, COPIII ȘI ALTE PERSOANE INTERESATE POT VIZITA SPAȚIILE DEDICATE ACTIVITĂȚILOR CLASEI PREGĂTITOARE ȘI POT PURTA DISCUȚII CU PERSONALUL UNITĂȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT

 

25 Februarie 2019

Târg de mărțișoare

   Elevii Liceului Ortodox ,,Sf. Nicolae” Zalău, din clasa pregătitoare și clasa a V-a, coordonați de prof. înv. primar, Bulgărean Maria,  au participat sâmbătă 23 februarie 2019, la târgul de mărțișoare , organizat de Centrul de Cultură și Artă Zalău.

 

martisoare0000martisoare0001