29 Noiembrie 2018

Zilele Școlii 2018

      Zilele Școlii 2018 

 
          În perioada 3-7 decembrie 2018, la Liceul Ortodox Sf.Nicolae din Zalău, se vor desfășura mai multe manifestări cultural-artistice și duhovnicești, cu prilejul „Zilelor Școlii”, activități care au loc anual în jurul datei de 6 decembrie, ziua de prăznuire a patronului spiritual al școlii – Sfântul Ierarh Nicolae.
          Cu acest prilej, liceul nostru organizează două spectacole la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” (sf. Vineri) din Zalău, primul – „Colindul Sfântului Nicolae” – va avea loc marți, 4 decembrie 2018, începând cu ora 16:00, iar cel de-al doilea – „Nu uita că ești român”- un spectacol dedicat centenarului marii Uniri, miercuri 5 decembrie începând cu ora 12:30.
         Vă așteptăm cu drag!
 
mic-afisezilescoala0000mic-afisezilescoala0001

 

 

 

29 Noiembrie 2018

Proiectul „Caravana Marii Uniri”

        Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” a găzduit timp de câteva zile expoziția itinerată în cadrul proiectului „Caravana Marii Uniri”. Elevii au putut vizualiza 6 roll-up-uri cu imagini și documente legate de MAREA UNIRE. Expoziția a fost organizată de Muzeul Judetean de Istorie si Artă Zalău în parteneriat cu Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Sălaj și Biblioteca Județeană ”I.S. Bădescu” Sălaj. Muzeograful Marin Pop ne-a prezentat această expoziție, aducându-ne mai aproape de momentul aniversar al centenarului.
 
proiectunirea0000proiectunirea0001proiectunirea0003proiectunirea0002

 

29 Noiembrie 2018

Proiect județean inițiat de Colegiul Tehnic ,,Al. Papiu Ilarian”

====== Proiect județean inițiat de ======
=== Colegiul Tehnic ,,Al. Papiu Ilarian” ===
 
         Elevi din cadrul Liceului Ortodox “Sf. Nicolae” au participat la un , care s-a desfășurat pe parcursul lunii noiembrie. Proiectul a urmărit să-i învețe pe elevi să conștientizeze şi să respecte valorile democratice, cultural-istorice, simbolurile unității, toleranței și a bunei conviețuiri. Ziua de 1 Decembrie 1918 a fost considerată si resimțită de toți românii ca fiind unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră, astfel că anul 2018 a avut și o semnificație aparte, fiind anul aniversării centenarului marii uniri. Proiectul ne-a adus și două premii, prin participarea elevilor din cadrul liceului nostru, coordonați de profesoara de istorie PREDA ALEXANDRA.
         Echipajul format din MÎNDRUȚ MARIA și POP ȘTEFAN, ambii din clasa a VIII-a, a obținut premiul al II-lea la concursul pe teme de istorie, iar elevul RIHARD IANIS din clasa a V-a a obținut premiul al III-lea în cadrul aceluiași proiect la concursul de creație plastică. La festivitatea de premiere a participat cu două cântece patriotice și corul „Predania” al Liceului Ortodox „Sf. Nicolae”, dirijat de profesorul LAZĂR FLORIN.

 

proiectpapiu0000proiectpapiu0001proiectpapiu0002proiectpapiu0003

 

 

20 Noiembrie 2018

Proiect de parteneriat educaţional – „Pe urmele înaintaşilor”

     În data de 15 noiembrie 2018, şcoala noastră a desfăşurat un proiect de parteneriat educaţional intitulat  Pe urmele înaintaşilor, proiect realizat în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie Zalău. Elevii clasei a VIII-a însoţiţi de istoricul sălăjean dr. Marin Pop, prof. diriginte Pop Monica, prof. de istorie Pop Alexandra, au avut  posiblitatea de a vizita locurile natale ale înaintaşilor sălăjeni.

     Proiectul a presupus efectuarea unei excursii de o zi pe traseul Zalău – Mănăstirea Bic, Şimleu Silvaniei (Cetatea, monumentul lui Iuliu Maniu – Muzeul Holocaustului) – Bădăcin (Casa Memorială Iuliu Maniu) – Bobota (casa parohială în care s-a născut Corneliu Coposu, biserica monument istoric, Centrul cultural „Şincai-Coposu”, Mănăstirea cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”) – Bocşa (Centrul cultural „Simion Bărnuţiu”, biserica-mausoleu, care adăposteşte osemintele lui Simion Bărnuţiu) – Zalău.

 

16 Noiembrie 2018

„Primii pași spre viața de școlar”

  În cadrul proiectului „Primii pași spre viața de școlar” elevii clasei a IV-a de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” au realizat o activitate foarte frumoasă și educativă împreună cu Grupa Ciupercuțelor de la Grădinița „Pinochio”. „Învățăm să dăruim, învățăm să mulțumim!””Prietenie, bucurie, voie bună și muncă în echipă.

 

13 Noiembrie 2018

CENTENAR – 100 de ani de România

CENTENAR

100 de ani de România…100 de copii… 100 de mânuțe… 100 de suflete frumoase și sincere + doamnele învățătoare Diana Nechita, Andreea Săplăcan, Maria Bulgarean, Liliana Cucevan și Ana Peter.

La mulți ani, România MARE!

12 Noiembrie 2018

Excursie în Moldova

     La începutul lunii noiembrie, profesorii de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, însoţiţi de 46 de elevi din clasele IX-XII, au organizat o excursie în Moldova.

   Excursia s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile (9-11 noiembrie), urmărind vizitarea mai multor obiective turistice din ținuturile Moldovei.

   Astfel, elevii și profesorii însoțitori au vizitat și s-au rugat la Mănăstirile Sucevița, Moldovița, Putna, Voroneț și Agapia, au admirat Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de scaun de la Suceava, precum și Cetatea  Neamțului. La întoarce-re excursioniștii au avut ocazia de a poposi la Mănăstirea „Sf. Ilie” din Toplița, una dintre ctitoriile primului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea.

    Pe  traseu, nu au fost neglijate nici obiectivele naturale, elevii având ocazia să se plimbe prin Cheile Bicazului și să admire Lacul Roșu, cel mai mare lac natural din țară.