29 Noiembrie 2018
Zilele Școlii 2018
Zilele Școlii 2018
29 Noiembrie 2018
Proiectul „Caravana Marii Uniri”
29 Noiembrie 2018
Proiect județean inițiat de Colegiul Tehnic ,,Al. Papiu Ilarian”
20 Noiembrie 2018
Proiect de parteneriat educaţional – „Pe urmele înaintaşilor”
În data de 15 noiembrie 2018, şcoala noastră a desfăşurat un proiect de parteneriat educaţional intitulat Pe urmele înaintaşilor, proiect realizat în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie Zalău. Elevii clasei a VIII-a însoţiţi de istoricul sălăjean dr. Marin Pop, prof. diriginte Pop Monica, prof. de istorie Pop Alexandra, au avut posiblitatea de a vizita locurile natale ale înaintaşilor sălăjeni.
Proiectul a presupus efectuarea unei excursii de o zi pe traseul Zalău – Mănăstirea Bic, Şimleu Silvaniei (Cetatea, monumentul lui Iuliu Maniu – Muzeul Holocaustului) – Bădăcin (Casa Memorială Iuliu Maniu) – Bobota (casa parohială în care s-a născut Corneliu Coposu, biserica monument istoric, Centrul cultural „Şincai-Coposu”, Mănăstirea cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”) – Bocşa (Centrul cultural „Simion Bărnuţiu”, biserica-mausoleu, care adăposteşte osemintele lui Simion Bărnuţiu) – Zalău.
16 Noiembrie 2018
„Primii pași spre viața de școlar”
În cadrul proiectului „Primii pași spre viața de școlar” elevii clasei a IV-a de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” au realizat o activitate foarte frumoasă și educativă împreună cu Grupa Ciupercuțelor de la Grădinița „Pinochio”. „Învățăm să dăruim, învățăm să mulțumim!””Prietenie, bucurie, voie bună și muncă în echipă.
13 Noiembrie 2018
CENTENAR – 100 de ani de România
CENTENAR
100 de ani de România…100 de copii… 100 de mânuțe… 100 de suflete frumoase și sincere + doamnele învățătoare Diana Nechita, Andreea Săplăcan, Maria Bulgarean, Liliana Cucevan și Ana Peter.
La mulți ani, România MARE!
12 Noiembrie 2018
Excursie în Moldova
La începutul lunii noiembrie, profesorii de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, însoţiţi de 46 de elevi din clasele IX-XII, au organizat o excursie în Moldova.
Excursia s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile (9-11 noiembrie), urmărind vizitarea mai multor obiective turistice din ținuturile Moldovei.
Astfel, elevii și profesorii însoțitori au vizitat și s-au rugat la Mănăstirile Sucevița, Moldovița, Putna, Voroneț și Agapia, au admirat Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de scaun de la Suceava, precum și Cetatea Neamțului. La întoarce-re excursioniștii au avut ocazia de a poposi la Mănăstirea „Sf. Ilie” din Toplița, una dintre ctitoriile primului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea.
Pe traseu, nu au fost neglijate nici obiectivele naturale, elevii având ocazia să se plimbe prin Cheile Bicazului și să admire Lacul Roșu, cel mai mare lac natural din țară.