25 Octombrie 2018

 Tribunalul Sălaj a organizat „Ziua Porților Deschise”

    Cu ocazia Zilei Justiției, în data de 25.10.2018, Tribunalul Sălaj a organizat „Ziua Porților Deschise”, context în care clasele a XII-a și a VII-a ale Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău au efectuat o vizită în această instituție.

  Aici, elevilor li s-au explicat termeni juridici, li s-a răspuns la întrebările ce le-au avut cu privire la diferitele acțiuni juridice în care pot fi implicați adolescenții, în scopul prevenirii infracțiunilor, li s-au arătat săli de judecată și alte încăperi folosite în timpul proceselor.

 

 

tribunal0000tribunal0001tribunal0002

 

18 Octombrie 2018

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

  Data de 18 Octombrie a fost numită de Comisia Europeană în anul 2007, Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. În acest sens, CJRAE – CJAP Sălaj, prin intermediul consilierilor școlari, marchează această zi, prin implementarea proiectuui: „Nu ești e vânzare, alege pentru binele tău!”.

  Scopul proiectului este creşterea nivelului de conştientizare a populatiei generale în ceea ce priveşte amploarea traficului de persoane. Consilierul școlar, Alina Blaj a participat cu un grup de elevi ai Liceului Ortodox Sfântul Nicolae Zalău la Flashmob-ul din cadrul proiectului „Nu esti de vanzare  – Alege pentru binele tau!”

 

10 Octombrie 2018

Săptămâna Internațională a Spațiului Cosmic – „Spațiul unește lumea”

   O călătorie în Spațiul Cosmic cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic. „Spațiul unește lumea”…DA, a unit elevii claselor a II a, a III a și a IV a ai Liceului Ortodox într-un singur loc, cu un singur scop. Acela de a prezenta rodul muncii lor, interesul acordat acestei teme și dragostea pentru frumos, materializate în desene, costumații, machete etc.

  Elevii au fost coordonați de doamnele învățătoare: Săplăcan Andreea, Nechita Diana și Cucevan Liliana.

 

5 Octombrie 2018

Ziua internațională a Educației sărbătorită de cei mici

Ziua internațională a Educației sărbătorită împreună cu preșcolarii de la Grădinița „Ion Creangă”  din Zalău!
Mulțumim frumoaselor suflețele și doamnelor educatoare pentru minunata colaborare!

 

 

5 Octombrie 2018

Ziua Internaţională a Educaţiei – 2018

  Elevii şi profesorii școlii noastre au sărbătorit vineri 5 octombrie 2018,  „Ziua Internaţională a Educaţiei″⁣. Acest eveniment a fost marcat prin diferite activități cultural-artistice şi sportive, menite să evidențieze rolul profesorului precum şi importanța culturii și a educației în societate.

 

  Ziua de 5 octombrie reprezintă un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului. În acel an au fost stabilite drepturile şi responsabilităţile profesorilor, standardele internaţionale pentru educaţia continuă, integrarea în câmpul muncii, condiţiile de predare şi învăţare.